Termeni si Conditii

1. INFORMATII GENERALE

1.1. Prezentul document stabileste termenii si conditiile care guverneaza utilizarea website-ului www.gabrielbespoke.com.

1.2. Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe website-ul www.gabrielbespoke.com implica acceptarea prezentilor Termeni si Conditii. Pentru folosirea in bune conditii a website-ului, va adresam rugamintea de a citi cu atentie si in integralitate acesti Termeni si Conditii.

1.4. Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii sau ale site-ului www.gabrielbespoke.com fara o notificare prealabila, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti utilizatorii. Aveti responsabilitatea de a citi cu regularitate Termenii si Conditiile website-ului nostru, de fiecare data urmand a se aplica acea versiune in vigoare la momentul incheierii contractului sau utilizarii website-ului.

1.5. Prin plasarea urmata de acceptare a unei comenzi in showroomul nostru, dumneavoastra (denumit in continuare Cumparator) veti deveni client contractual al companiei Gabriel Bespoke Boutiques S.R.L. (denumita in continuare Gabriel Bespoke).

1.5.1. COMANDA: reprezinta acordul verbal sau scris prin care cumparatorul isi exprima itentia de a plasa o comanda in showroom. O comanda va dobandi valoare contractuala doar in momentul acceptarii ei exprese de catre Gabriel Bespoke (prin emiterea unei facturi sau bon fiscal) si doar daca avansul de 50% din pretul total al comenzii a fost incasat de catre Gabriel Bespoke.

1.5.2 CONTRACT: reprezinta o comanda confirmata de catre Gabriel Bespoke si prin care aceasta din urma este de acord sa livreze Clientului Produsele comandate (si doar cele comandate), in schimbul pretului confirmat de catre client concomitent cu plasarea comenzii. Contractul va fi considerat incheiat doar in momentul livrarii catre cumparator si incasarii integral de catre Gabriel Bespoke a sumei convenite.

1.6. Informatii despre companie:

Denumire: Gabriel Bespoke Boutiques S.R.L.

Sediu social: Str. Drumul Valea Danului, nr. 3-7, ap. 1, sector 6, Bucuresti

Numar de ordine in Registrul Comertului: J40/3544/2013

Cod Unic de Inregistrare: 31383577

Telefon: 0724.66.14.84

E-mail: office@gabrielbespoke.com

Capital Social 210 RON

 


2. INREGISTRARE SI COMANDA

2.1. Cumparatorii pot plasa comenzi in showroomul, cat si prin telefon sau prin e-mail. 

2.2. Pentru comanda telefonica sunati la urmatoarele numere de telefon:
+40 724 66 1484 pentru Bucuresti - Showroom bld. Mihai Kogalniceanu nr. 28, sector 5

2.3. Pentru comanda prin email, transmiteti comanda la urmatoarea adresa: gabriel@gabrielbespoke.com, precizand codul produsului, culoarea, marimea si datele dvs. (nume, adresa, telefon, email), necesare pentru facturare si livrare.

2.4. In utilizarea serviciului veti furniza doar informatii reale, corecte, actuale si complete, pe care ne autorizati sa le folosim pentru a procesa comenzile dumneavoastra si pentru a va contacta. In situatia in care vom considera ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Astfel, Gabriel Bespoke isi rezerva dreptul de a refuza preluarea unei comenzi si/sau livrarea unei comenzi in cazul in care, in baza conduitei, va considera ca utilizatorul in cauza ar putea prejudicia prin actiunile sale interesele Gabriel Bespoke. Riscurile evaluate pot fi reprezentate de: plasarea de comenzi pe baza unor informatii/identitati false, fraudarea modalitatilor de plata acceptate, orice actiuni desfasurate cu rea credinta si care afecteaza/fraudeaza Gabriel Bespoke In functie de gravitatea riscului evaluat, Gabriel Bespoke isi rezerva dreptul de a informa autoritatile competente spre a dispune masurile care se impun.

In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul se poate adresa Gabriel Bespoke pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea restrictiilor in cauza.

 


3. PRETUL PRODUSELOR SI MODALITATEA DE PLATA

3.1. Pretul fiecarui produs va fi cel convenit cu fiecare cumparator si se refera intotdeauna la pretul pe bucata. 

3.2. Pentru fiecare comanda va fi emisa o factura, ce va contine toate mentiunile legale obligatorii.

3.3. Plata produselor comandate va fi facuta astfel:
3.3.1. 50% din pretul total – la momentul lansarii comenzii;
3.3.2. diferenta de 50% din pretul total la momentul livrarii produselor comandate.

3.4. Modalitati de plata:
Pentru persoane fizice:
3.5.1. In numerar
3.5.2. Transfer bancar, pe baza facturii proforme emise de Gabriel Bespoke. O copie a ordinului de plata ce atesta efectuarea platii va fi transmisa catre Gabriel Bespoke pe adresa office@gabrielbespoke.com .

3.6. In cazul platilor electronice, Gabriel Bespoke nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre cumparator, incluzand dar fara a se limita la: comisioane de orice fel, diferente provenind din conversie valutara (daca este cazul) etc.


4. CONDITII DE LIVRARE

4.1. Livrarea produselor comandate de Cumparator se va face la adresa specificata de catre acesta la momentul lansarii comenzii sau direct in showroom Gabriel Bespoke din Bucuresti. Orice modificare a adresei/modalitatii de livrare specificate initial se poate realiza prin informarea expresa a Gabriel Bespoke (prin e-mail transmis la adresa office@gabrielbespoke.com in maxim 24 ore de la momentul plasarii comenzii).

4.2. Livrarea la adresa specificata de catre Cumparator se va face prin intermediul firmei de curierat rapid, intre orele 09:00-17:00, in zilele lucratoare. Reprezentantul firmei de curierat va incerca sa contacteze telefonic cumparatorul in prealabil. In cazul in care coletul nu poate fi livrat, personalul firmei de curierat va lasa o instiintare, dupa care va incerca sa efectueze livrarea din nou. Vom oferi intotdeauna curierilor toate informatiile primite de la dumneavoastra in legatura cu adresa specificata pentru livrare si orice alte mentiuni facute in momentul plasarii comenzii, insa nu putem verifica daca acestea sunt intotdeauna luate in considerare.

5.3. In cazul in care si a doua tentativa de livrare esueaza din motive neimputabile noua, vom incerca sa gasim un loc sigur unde sa depozitam temporar coletul. De la aceasta data aveti la dispozitie maxim 15 zile calendaristice pentru a solicita o noua livrare, al carei cost va fi integral suportat de catre dumneavoastra, conform politicii de preturi a firmei de curierat. Daca livrarea nu va fi solicitata sau nu va putea fi realizata nici in decursul celor 15 zile calendaristice, vom califica refuzul de preluare a lui drept o intentie a dumneavoastra de anulare a contractului, care va fi considerat ca fiind reziliat, avansul achitat urmand a fi retinut de catre Gabriel Bespoke cu titlu de despagubire.

4.4. In cazul produselor cu livrare in showroom-ul Gabriel Bespoke, ne rezervam dreptul de a nu depozita produse pentru perioade mai mari de 2 luni de la data stabilita pentru livrare, chiar daca acestea au fost achitate integral. Daca livrarea nu va putea fi organizata in decursul celor 2 luni, vom califica aceasta drept o intentie a dumneavoastra de anulare a contractului, care va fi considerat ca fiind reziliat, sumele de bani deja achitate urmand a fi retinute de catre Gabriel Bespoke cu titlu de despagubire.

 

4.5. In cazul in care comanda dumneavoastra contine mai multe produse, este posibil ca acestea sa fie livrate in mai multe transe. In asemenea situatii, Gabriel Bespoke va factura costurile de livrare (daca este cazul) o singura data.

In cazul aparitiei unei situatii de natura a afecta termenul de livrare comunicat initial, va vom informa cu privire la aceasta situatie si va vom oferi optiunea de a mentine comanda cu o noua data de livrare sau de a anula comanda, concomitent cu rambursarea intregii sume platite.


5. PRIMIREA COMENZILOR SI INLOCUIREA PRODUSELOR

5.1. La primirea comenzii, cumparatorul va verifica fiecare articol si se va asigura ca produsele corespund specificatiilor din comanda si din factura. In cazul in care se constata neconcordante de orice fel, Cumparatorul va contacta Gabriel Bespoke (in termen de maxim 12 ore de la primirea comenzii) pentru solutionarea acestora.

5.2. In cazul in care livrarea este completa, cumparatorul va semna pentru primirea acesteia. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

6.3. In cazul in care produsele sunt avariate/prezinta defecte iar acest lucru a intervenit inaintea preluarii comenzii, cumparatorul va notifica Gabriel Bespoke la adresa office@gabrielbespoke.com in maxim 12 de ore de la receptionarea comenzii. In asemenea situatii, Gabriel Bespoke va inlocui produsele defecte sau va oferi un discount din pretul acestora, in functie de optiunea Cumparatorului. In cazul in care se va opta pentru inlocuirea produsului, politica de retur de la art. 8 de mai jos va deveni aplicabila. Produsul cu defect va fi inlocuit cu unul conform, intr-un interval de timp egal cu cel al procesarii comenzii initiale (calculat de la momentul receptionarii produsului returnat), iar costurile de livrare (inclusiv pentru preluarea produsului cu defect) vor fi suportate de catre Gabriel Bespoke.

Odata ce primim produsul returnat, il vom analiza integral si va vom informa prin e-mail sau telefon cu privire la dreptul de a vi se inlocui produsul sau de a vi se restitui contravaloarea acestuia.

In cazul produselor confectionate la comanda sau personalizate, in baza instructiunilor si specificatiilor comunicate de catre cumparator, costurile de retusare/redimensionare a produselor vor fi suportate de catre cumparator – conform politicii de preturi a Gabriel Bespoke, cu exceptia situatiei in care se constata diferente intre dimensiunile agreate/comunicate initial si cele ale produselor livrate. Aceeasi solutie va fi aplicata si in cazul constatarii de modificari ale dimensiunilor corpului intre momentul comunicarii/efectuarii masuratorilor si momentul livrarii produselor. In masura in care retusarea/redimensionarea produsului nu este tehnic posibila, cumparatorul va fi obligat sa achite integral si sa primeasca produsul cu dimensiune necorespunzatoare, fiind decizia acestuia daca va lansa o noua comanda pentru un produs similar, de dimensiune potrivita.

Un set de masuratori preluate de catre specialistii Gabriel Bespoke vor fi considerate drept valabile si vor fi aplicate comenzilor lansate in urmatoarele 6 luni de la preluarea lor. Dupa expirarea termenului de 6 luni este necesar ca un nou set de masuratori sa fie efectuat.

Produsele nu se pot schimba in showroom-ul Gabriel Bespoke decat in masura in care aceasta posibilitate a fost agreata in prealabil.


6. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

6.1. Proprietatea asupra produselor va fi transferata la momentul livrarii acestora in locatia si in modalitatea indicata in Comanda, dupa efectuarea platii finale de catre cumparator. Livrarea va fi considerata efectuata atunci cand dumneavoastra sau o terta persoana desemnata de dumneavoastra intrati in posesia fizica a produselor comandate.Orice rambursare de pret, pentru orice motiv, facuta de catre noi va avea ca efect direct si imediat reintrarea de catre Gabriel Bespoke in proprietatea produselor.

6.2. Toate riscurile legate de produse va vor reveni dumneavoastra din momentul livrarii.


7. DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Prezentul capitol se aplica exclusiv achizitiilor de produse nepersonalizate (produse ready-made) facute in showroomul Gabriel Bespoke de catre cumparatori persoane fizice sau grupuri de persoane fizice constituite in asociatii.

7.2. Aveti dreptul legal de a va retrage din contract, fara a preciza motivele unei astfel de decizii, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care dumneavoastra sau o parte terta, indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a produselor comandate sau, in cazul in care au fost comandate mai multe produse printr-o singura comanda ce urmeaza a fi livrate separat, de la data la care dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a ultimului produs. Aceasta data poate fi verificata si demonstrata prin documentele de livrare inmanate de curier. Perioada de retragere va expira dupa trecerea celor 14 zile calendaristice mentionate anterior.

7.3. Pentru a va exercita dreptul de retragere, este necesar sa ne instiintati folosind datele de contact pe care le veti regasi pe site-ul magazinului online (www.gabrielbespoke.com/contact-2 ) cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. 

7.4. Pentru a respecta termenul limita de retragere este suficient sa transmiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

7.5. Efectele retragerii
7.5.1. Daca va retrageti din acest contract, va vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile de livrare (daca astfel de costuri au fost suportate initial de catre cumparator, cu exceptia celor suplimentare, derivand din solicitarea unei alte modalitati de livrare decat cea standard oferita de noi), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Va vom rambursa sumele utilizand aceeasi metoda de plata pe care ati utilizat-o dumneavoastra pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Cu toate acestea, dumneavoastra va veti asuma costul si riscul legate de returnarea produselor.
7.5.2. Fara a aduce atingere celor de mai sus, putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana cand ne veti furniza dovezi ca ati trimis inapoi produsele, oricare dintre acestea intervine mai intai.
7.5.3. Returnarea produselor se va face fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat retragerea, la urmatoarea adresa: Bld. Mihail Kogalniceanu nr. 28, sector 5, Bucuresti. Termenul de 14 zile calendaristice este respectat daca produsele sunt trimise/predate inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
7.5.4. Costurile aferente returnarii produselor vor fi in sarcina dumneavoastra exclusiva. Daca doriti sa returnati produsele cu ramburs, suntem in drept sa refuzam preluarea coletului.
7.5.5. Returnarea integrala a contravalorii achitate se va face numai in cazul in care produsele returnate sunt in starea in care le-ati primit, nu prezinta modificari fizice, semne de purtare, lipsa etichetelor, a instructiunilor/documentatiei aferente si a ambalajelor originale (care trebuie sa fie complete si nedeteriorate). Responsabilitatea deteriorarii sau pierderii produsului trimis ca retur catre Gabriel Bespoke apartine exclusiv cumparatorului.
7.5.6. Daca produsul a fost utilizat de catre cumparator si nu mai poate fi returnat in stare perfecta, Gabriel Bespoke nu va putea returna contravaloarea acestuia. Sunteti asadar responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din alte manipulari decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

7.6. Nu puteti uza de dreptul de retragere din tipurile de contracte mentionate mai jos si nici din alte tipuri de contracte pentru care legea prevede exceptari exprese in legatura cu acest drept:
7.6.1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului, care declara pe aceasta cale ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
7.6.2. contractele care au ca obiect furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate conform solicitarilor acestuia;
7.6.3. contractele care au ca obiect furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
7.6.4 contractele care au ca obiect furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
7.6.5. contractele in cazul carora cumparatorul a solicitat in mod special vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de cumparator sau furnizeaza alte produse decat materialele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau bunuri suplimentare.


8. RASPUNDERE SI DECLINAREA RASPUNDERII

8.1. Raspunderea noastra in legatura cu orice produs cumparat este strict limitata la pretul platit de catre cumparator pentru produsul respectiv.

8.2. Produsele vandute  prezinta adesea caracteristicile materialelor naturale utilizate la fabricarea acestora. Astfel de caracteristici (ca de exemplu diferente/variatii de fibra, textura, culoare, existenta unor imperfectiuni de textura etc.) nu vor fi considerate defecte sau deteriorari ale produselor care le prezinta.

8.3. Gabriel Bespoke nu va putea fi tinut raspunzatoar pentru vreuna dintre situatiile enumerate mai jos:

8.3.1. erori survenite in dispozitivele responsabile de buna functionare a liniilor de comunicatie dintre cumparator si Gabriel Bespoke;
8.3.2. pierderea de documente (in format tiparit sau electronic) sau date informatice;
8.3.3. functionarea necorespunzatoare a oricaror programe software;
8.3.4. blocaje de orice fel rezultate din furnizarea unor date eronate sau incomplete in cursul procesului de achizitie;
8.3.5. erori tehnice si/sau umane de orice fel;
8.3.6. imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, insa uneori nuantele culorilor produselor reproduse pe website pot diferi usor in realitate; Gabriel Bespoke nu va fi tinuta raspunzatoare pentru astfel de diferente;
8.3.7. cazuri de forta majora sau evenimente ce nu sunt sub controlul acesteia, caz in care termenele asumate vor fi prelungite in mod corespunzator;
8.3.8. fraude comise de catre terti in detrimentul oricarui utilizator;
8.3.9. orice prejudiciu direct sau indirect cauzat de inregistrarea in magazinul online sau utilizarea acestuia, indiferent de motiv.

8.4. Niciun continut transmis catre cumparator/utilizator prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Gabriel Bespoke fata de respectivul continut.


9. GARANTIE

9.1. Produsele comercializate  sunt noi, in ambalajele originale si se bucura de caracteristicile indicate in descrierea lor.

9.2. Gabriel Bespoke acorda pentru produsele comercializate o perioada de garantie pentru deficiente neimputabile consumatorului in conformitate cu prevederile legale. Garantia comerciala acordata de Gabriel Bespoke este de 30 de zile calendaristice din momentul livrarii produsului. Pentru aplicarea garantiei este necesara factura de cumparare , in exemplar original. Orice sesizari cu privire la calitatea produselor pe perioada valabilitatii garantiei vor fi adresate Gabriel Bespoke utilizand datele de contact disponibile pe site-ul online. Garantia acopera lipsa de conformitate existenta la momentul achizitionarii produsului, nefiind acoperita uzura normala a produsului. Garantia oferita nu afecteaza drepturile conferite consumatorului de legislatia in vigoare.

9.3. Pentru a putea beneficia de garantia comerciala aplicabila produsului comandat, aveti obligatia de a utiliza, manipula si exploata produsul in conformitate cu recomandarile primite din partea Gabriel Bespoke.

9.4. Gabriel Bespoke ofera modalitati de asigurare a garantiei in functie de deficienta: repararea produsului, inlocuirea acestuia sau restituirea contravalorii produsului, in conditiile legislatiei in vigoare. Masura reparatorie poate fi stabilita prin negociere comuna.


10. PROPRIETATE INTELECTUALA

10.1. Intregul continut al site-ului www.gabrielbespoke.com este proprietatea S.C. Gabriel Bespoke Boutiques S.R.L. si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Pentru a raporta o eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site, va rugam sa ne contactati la adresa office@gabrielbespoke.com

10.2. Toate drepturile de autor, marcile inregistrare si alte drepturi de proprietate intelectuala asupra tuturor materialelor sau informatiilor continute de acest website (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica Web, scripturi, programe, logo-uri, baze de date) ne apartin in mod exclusiv. Aveti dreptul de a folosi aceste materiale sau informatii numai cu acordul nostru prealabil.


11. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

11.1. Gabriel Bespoke poate transfera/cesiona/subcontracta/greva in orice moment un contract sau oricare dintre drepturile si obligatiile sale care decurg din acesta, fara ca acest lucru sa afecteze, limiteze sau sa reduca drepturile legale ale cumparatorului. Acordul cumparatorului pentru o astfel de operatiune nu este necesar.

11.2. Cumparatorul va putea sa transfere/cesioneze/subcontracteze/greveze un contract sau oricare dintre drepturile si obligatiile sale care decurg din acesta doar cu acordul prealabil al Gabriel Bespoke.


12. LEGISLATIA SI JURISDICTIA APLICABILE

12.1. Contractele pentru cumpararea produselor comercializate prin intermediul acestui magazin sunt guvernate de legislatia romana.

12.2. Orice neintelegere care decurge din sau in legatura cu folosirea site-ului web www.gabrielbespoke.com sau in legatura cu contractele mentionate la paragraful precedent, daca nu va putea fi solutionata amiabil, va fi supusa spre solutionare instantelor judecatoresti competente.

14.3. Orice reclamatii din partea cumparatorilor vor fi adresate in scris la adresa office@gabrielbespoke.com, numar de telefon 0724 66 1484, pentru a putea fi rezolvate pe cale amiabila.